Teremtsd meg saját boldogságodat
Szerző:
Kategóriák: Egyéb, Párkapcsolat

Álmok és valóság

Boldog kis családom

Képzeld el, milyen boldog is vagy, amikor végre rád talál a szerelem. Pont olyan embert mondhatsz társadnak, akiről mindig is álmodtál. Fürdesz a boldogságban, kivirulsz. A föld felett két méterrel jársz, mindent könnyedén és egyszerűen tudsz megoldani, teljesen felszabadult és laza vagy. Már együtt tervezitek a közös jövőtöket, hogy hol lakjatok, milyen legyen az otthonotok. Hány gyermeket hívjatok életre. Időnként megcsíped magad, hogy ez a valóság vagy még mindig az álmok mezején vagy. Kimondhatatlanul egésznek és boldognak érzed magad! Hisz mindig is erre vágytál. Az álmok végre beteljesülnek, valórá válnak életedben.

Ezzel szemben mi van most?

Magányosan

Magányosan

Egyedül vagy, nagyon fáj a magány, az ünnepek neked inkább kínlódás, mint öröm. A hétvégéidet egyedül töltöd, esetleg barátokkal. Az idő pedig halad, te sem leszel fiatalabb. Ketyeg a biológiai órád, már benne vagy a korban, szülnöd kellene. tudod, hogy ahogy múlnak az évek, egyre nehezebb olyan emberre akadnod, aki az álmok beváltója lehet. A legtöbb lehetséges jelölt már túl van egy-két váláson, már gyerekei vannak, belefáradt a párkapcsolatba. Úgy érzed, az álmok csak álmok maradnak. Nem több.

Benned pedig a félelmeid munkálkodnak

Már többször megpróbáltad, hogy egy normális kapcsolatot alakíts ki. Persze, már többször csalódtál. Már nem mersz bízni a másikban, hiszen becsaptak, kijátszottak, visszaéltek az érzelmeiddel. Nem szeretnél többször koppanni. Az álmok nem megvalósíthatók, gondolod. Az a tudat van benned, hogy, ha még egyszer megpróbálod, akkor az is úgy végződik, mint a többi.

És teljesen igazad van

Hiszen semmit sem változtatsz, mindent ugyanúgy teszel, mint korábban. Ugyanúgy bízol, ugyanúgy beleadsz mindent, őszintén szeretsz, kitárod a szíved, feltételek nélkül. Csak a másik fontos, az, hogy minél többet adj neki, szeretetet, ölelést, bizalmat. Persze, közben nem figyelsz arra, hogy te is kapsz-e eleget. Tényleg, kapsz eleget te is? Nem? Na, itt a baj gyökere. Ezért romlik el minden, még ha nagyon jól indul is!

De akkor mit tegyek?

Lépéseket teszek magamért

Lépéseket teszek magamért

Hét fontos lépést kell megtenned ahhoz, hogy az álmok elérhetők legyenek számodra is:

  • Pontosan határozd meg, mit akarsz elérni! Arra gondolok, hogy írd össze azokat a tulajdonságokat, minden apró dolgot, amik feltétlenül meg kell legyenek a társadban. Ez egy nagyon hosszú lista kell legyen. Minden apró részlet legyen benne. Minden mondatot így kezd: “Az én ideális társam…” Mindig jelen időben és kijelentő módban írj!Miért van erre szükség? Azért, hogy épp azt a társat vonzd be, aki a legjobban passzol az elvárásaidhoz. (Elmondok neked egy esetet: volt egy barátnőm, ős is elkészítette ezt  a listát, rá három hónapra találkozott is egy férfival, akire pont ráillett a leírás. Egy fontos dolog maradt ki a listából. Mégpedig a magasság. A fiú majdnem egy fejjel alacsonyabb volt. Így, sajnos, nem jöhetett szóba. ezért kell nagyon alaposan átgondoltan megírnod a saját listádat.) Az álmok megvalósulhatnak, ha eléggé hiszel benne.
  • Készíts cselekvési tervet (azokat a lépéseket, amiket meg kell tenned, hogy elérd álmodat). Pontosan gondold át, hogyan akarod elérni az álmodat. Ha úgy érzed, nem vagy elég fitt, vagy karcsú, és szeretnél kicsit leadni, akkor tervezd meg, ezt hogyan teszed. Ez csak egy példa volt.
  • Erősítsd saját személyes felelősségedet (ne várd, hogy mindig más “rugdosson”). Ahhoz, hogy találkozhass a pároddal, ki kell menned, emberek közé, társaságba. nem várhatod, hogy bekopog az ajtódon, hogy: “Engem vársz?”
  • Oszd meg a terheket (attól, hogy mások besegítenek, a munka oroszlánrésze a tiéd marad). Kérd a barátok segítségét, menj el egy szuper fodrászhoz, aki igazán dögös frizurát készít neked.Ha úgy érzed, szakember segítségére van szükséged, hogy kilépj a mókuskerékből, és ne csak megszerezni tudd a társat, hanem megtartani is, akkor menj el egy segítőhöz, aki helyreteszi a dolgokat, érzéseket, gondolatokat benned.
  • Vállalj kockázatot (ha igazán elszánt vagy, hogy sikerre vigyed elképzelésedet, akkor be kell vállalnod annak a kockázatát is, hogy lesznek dolgok, amik nem sikerülnek első nekifutásra). Tudatosítsd magadban, hogy az igazán jó eredmény nem ajándék, azért meg kell dolgozni. Fogadd el, hogy vannak kapcsolatok, amik a tanulásról szólnak, hogy jobbá válhass.
  • Tarts ki az elképzelésed mellett (ne engedd, hogy bárki elgyengítsen, lebeszéljen az álmodról). Ne engedd magadnak sem, hogy elveszítsd a hitedet! Tudd, hogy valahol már vár rád az az ember, akinek te kellesz, és aki neked a legjobb.
  • Kezdd el most! (minél tovább vársz, annál valószínűbb, hogy az elképzelésed, terved, álmod elhalványul, és egyre biztosabb, hogy el sem kezded). Ne félj, vágj bele! Csak nyerhetsz!
A leghosszabb út is egy lépéssel kezdődik

A leghosszabb út is egy lépéssel kezdődik

 

Hogy érezd, mennyire segíteni akarok neked, megajándékozlak egy egyórás

INGYENES

konzultációval, hogy könnyebb legyen az indulás!

 

Hívj fel, és megbeszéljük a találkozót!