határtalan önbizalom
Szerző:
Kategóriák: Egyéb, Pszichológia

Önbizalom, magabiztosság

„Tudod, ki hiszi azt, hogy mindenre képes? A gyermek. Bízik önmagában, nem érez félelmet, hisz a saját hatalmában, és megszerzi azt, amit akar. Van benne elegendő önbizalom. De a gyermek növekszik. És kezdi megérteni, hogy nem is olyan hatalmas, és hogy a léte másoktól függ. Akkor szeret, és elvárja, hogy a szeretete viszonzásra leljen, a vágya pedig az idő előre haladtával egyre nő. (…) És végül oda jut, ahol most vagyunk: felnőtt lesz belőle, aki bármit megtenne azért, hogy elfogadják és szeressék. Hová lett az önbizalom belőle?”                (Paulo Coelho)

Gyermekként még hisszük, önbizalom teljes bennünk

Szeretnéd ezt az önbizalmat, önmagadba vetett hitet újra felébreszteni Magadban? Hiszen ez már a Tiéd volt valamikor, apró gyermekkorodban. De az idők, az évek elvették Tőled, megkoptatták.

Lehetőséged van bármikor újra magadhoz ragadnod, újra magadénak mondani, tudni, hogy képes vagy bármire. Csak hinned kell magadban, abban, hogy a lehetőségeid végtelenek. Ahogy a mondás tartja: „Egy csipet hittel hegyeket lehet elmozgatni!”

Gyermekként még van önbizalom bennünk

Gyermekként még van önbizalom bennünk

Mégis, vajon miért nem tudod most ezeket a képességeidet használni, javadra fordítani? Mi történt, ami ezt elvette tőled? Ki, vagy mi az, ami ebben megakadályoz? Vágysz arra, hogy sikeresebb, boldogabb légy? Hát persze! De mégis, mégis, hiába teszel érte sok mindent, nem sikerül. Vagy csak halovány eredményeket tudsz magadénak?

Gyermekként hányszor hallottad szüleidtől, nevelőidtől, hogy te egy csoda vagy? Meg tudnád számolni a két kezeden? És azt, hogy nem vagy elég jó, hogy sokkal jobb is lehetnél, esetleg, hogy ügyetlen, buta, esetlen, szerencsétlen vagy?

Elmesélek neked egy történetet a saját életemből:

A fiam 7 éves volt, és valami játék közben nem sikerült neki, ahogy szerette volna. Ekkor dühösen kifakadt, mert nem tudta kezelni a kudarcot, és azt kiáltotta: „Én olyan szerencsétlen vagyok!” Mondom neki: „Te, kisfiam, a legszerencsésebb gyermek vagy a világon”. És ezzel a történet le is zárult. Csak nézett rám a nagy szemeivel, talán nem is értette, mit mondok, de nagyon figyelt. De, most már biztos vagyok benne, akkor, ott megértette, nagyon mélyen a tudatalattijával, mit is jelentettek a szavaim. Miért gondolom így? Az eset után pár hónappal, utasként, súlyos balesetet szenvedtek. Ő is nagyon súlyosan megsérült. Azt mondták az orvosok, nagyon nagy szerencséje volt, hogy egyáltalán életben maradt és maradandó agykárosodás nélkül megúszta a balesetet.
A baleset után azt mondta a fiam: „Anya, tényleg, szerencsés vagyok!”

Miért meséltem ezt el Neked? Mert tudom, a gondolataink határozzák meg a további életünk minőségét. A hitünk. A hitünk önmagunkban és a sorsunkban. Az önbizalom. Sokszor ilyen nehéz megtapasztalásra van szükségünk ahhoz, hogy tudjunk hinni!

Az önbizalom nehéz helyzetben is segít

Az önbizalom nehéz helyzetben is segít

Ne várd meg a kemény megpróbáltatást! Már most tegyél azért, hogy visszakapd a hitedet!

Gyere el, és együtt acélozzuk meg a magabiztosságodat, önmagadba vetett hitedet, önbizalmadat!