Az utadon haladsz, vs. útkereső vagy
Szerző:
Kategóriák: Egyéb, Pszichológia

 Te is az útkeresők közé tartozol?

Két út van előttem

„Az igazi mester nem az, aki az ideális útra tanít, hanem több utat is megmutat a tanítványának, aki útkeresők közé tartozik, míg az végül rátalál arra az egyre, amelyik elvezeti a saját sorsához. És attól a pillanattól kezdve nem segíthet neki, hiszen a kihívásai egyéniek.”                                                                   (Paulo Coelho)

Milyen folyamatban vannak az útkeresők?

Lehet ez útvesztő is

Lehet ez útvesztő is

De az is igaz, hogy senki nem mondja meg nekünk, melyik a mi valódi utunk. Magunknak kell megtalálni, rálelni, kiválasztani azt. És ez bizony, nagyon sok olyan próbálkozást is magában rejt, amiről bebizonyosodik, hogy vakvágány. Hasonló ez ahhoz, mikor elmegyünk az orvoshoz, mert valami bajunk van. Az orvos kivizsgál minket, majd felír egy gyógyszert és azt mondja, ha ez nem válik be, majd felír másikat. Ő is próbálkozik. Pedig nagyon sokat tanult azért, hogy orvos lehessen.

Ugyanis, mindannyian különbözőek vagyunk, ezerféle módon reagálunk, számtalan tényező befolyásolja az eredményt. A különböző lehetőségek más és mást jelentenek nekünk.
Így, azt sem tudom például Neked megmondani, mivel is kellene foglalkoznod, mit is kellene tanulnod. Indulj el egy irányban, légy nagyon nyitott az ismeretekre. Légy teljesen jelen. Figyelj. És hamarosan rátaláltok egymásra. Te és az utad. De ehhez nagyon kell befelé figyelned. A zsigereidben kell érezned: „igen, ez az!” És meg fogod érezni. Ezután tovább már nem az útkeresők táborába tartozol. Már a saját utadat tudod járni.

De mégis hogyan ismerem fel az utamat?

Melyik az én utam?

Melyik az én utam?

Egy apró trükk, amivel megkönnyítheted a választást: gondolj egy lehetőségre, egy tanulási, haladási, fejlődési útra. És figyelj nagyon befelé a testedre. Amikor kellemes, meleg, nyugodt érzés árad szét bensődben, akkor biztos lehetsz benne, rátaláltál arra, amit már régóta keresel.

Ha viszont kellemetlen érzést tapasztalsz, valahol görcs, fájdalom, feszítés, szorongás vagy félelem kel életre Benned, biztos lehetsz, hogy még nem a te utad az.
A lényeg, a teljes figyelem magadra, befelé. A teljes jelenlét és tudatosság állapota. Ez segít Neked abban, hogy ne fuss felesleges köröket, ne tégy nagy vargabetűket a fejlődésed során. (Bár azt gondolom, semmi sem felesleges, amit megélünk, megtapasztalunk az életünk során!)

Én hogyan csináltam?

Mondok neked erre egy példát: nagyon sok tanfolyamot, képzést elvégeztem az elmúlt huszonkét évben. Egyszer-egyszer felmerült bennem a kérdés: „Kell ez nekem?”  De végigcsináltam, amit elkezdtem. Soha nem hagytam félbe semmit. Mert tudtam, nem véletlen, hogy épp azon a kurzuson veszek részt, ahol épp voltam. De nem láttam igazi, azonnali értelmét. Majd telt múlt az idő, talán több év is eltelt, és egyszer, egy kliensemnél, épp arra az egy mondatra volt szükség, amivel kilendíthettem a kezelést a holtpontról, amit több évvel korábban tanultam. Ez megint csak megerősített abban, hogy mindennek van valami értelme, amivel életünk során találkozunk.  Minden a helyére kerül egyszer.

Csak bátran keresd utadat, előbb-utóbb megtalálod!

Útkereső folyamatodban melletted vagyok

Útkereső folyamatodban melletted vagyok

Ebben tudok Neked segíteni, mutatok neked utakat, megtanítalak arra, hogyan ismerd meg mélyen önmagad, hogyan tegyél szert nagyon mély az önismeretre!